eszkoly.pl

eszkoly.pl

E-szkolenia dla uczniow szkol

E-szkolenia dla uczniow szkol

Sposób, aby zachować, uchwyt i przygotowanie posiłków będzie ustalić, jak bezpieczne jedzenie, które służyć ma. Przykładowo, produkty spożywcze, które muszą być przechowywane w lodówce powinny być utrzymywane w temperaturze niższej od czterdziestu jeden stopniach Celsjusza, aby upewnić się, że jakiekolwiek bakterie, które nie jest obecny pomnoży. Podczas obchodzenia surowe pokarmy powinny Ty lub Twoi pracownicy również umyć ręce mydłem dokładnie z antybakteryjną, aby upewnić się uniknąć przenoszenia zarazków.

E-szkolenia dla uczniow szkol

Podczas przygotowywania żywności, trzeba zapobiec skażenia krzyżowego. Powinieneś używać różnych desek do krojenia mięsa i drobiu, do tych, z którymi pracujesz dla owoców i warzyw, na przykład. To samo ma zastosowanie do noży kuchennych. Lepszych miejsc gastronomicznych będzie kod koloru swoje noże i deski do krojenia, aby zapewnić, że są wykorzystywane odpowiednio i uniknąć szansę skażenia krzyżowego. Wszystkie powierzchnie żywnościowe powinny być czyszczone spraye antybakteryjnych i dokładnie wyczyścić ściereczek i gąbek.

E-szkolenia dla uczniow szkol

Jeśli chcieliby Państwo dowiedzieć się więcej na temat higieny żywności, należy spojrzeć na szkoleniach w zakresie higieny żywności, które są obecnie dostępne w Internecie. Oferują one pełną edukację dla gastronomii specjalistów, aby upewnić się, że normy higieny w swoim zakładzie są maksymalnej jakości. Nie ekspertem catering powinien ryzykować narażenia się na zwolnienie ze względu na nie poświęcić czas i wysiłek potrzebny do nauki o higieny żywności najlepszych praktyk.

Artykuł dzięki: